Spring naar content
Group 218

Hoe veilig is het werken met Microsoft 365?

Veilig werken met Microsoft 365

Veel van onze klanten maken gebruik van Microsoft 365. We gebruiken het softwarepakket massaal voor e-mail, het opslaan en delen van bestanden en het communiceren met collega’s en klanten. Maar hoe veilig is het werken met Microsoft 365 eigenlijk? Zijn onze gegevens goed beschermt en is dit gezien de meest recente Cyber Criminaliteit voldoende?

 

Welke beveiliging heeft  Microsoft?

Microsoft probeert zijn klanten zoveel als mogelijk te beschermen tegen beveiligingsrisico’s. Daarvoor worden onder andere de volgende beveiligingsmaatregelen getroffen:

  • 24/7 bewaking tegen inbraak en calamiteiten van de datacenters waar  de Microsoft 365 omgevingen draaien;
  • enkel toegang tot uw gegevens via een versleutelde verbinding en met een verplicht sterk wachtwoord;
  • e-mailbescherming tegen virussen en spam;
  • uw Microsoft 365-omgeving is strikt gescheiden van die van andere Microsoft-klanten;
  • onafhankelijke instanties controleren op naleving van het beveiligings- en privacybeleid voor Microsoft 365.

 

Welk Microsoft-pakket is het veiligst?

Microsoft 365 heeft meerdere zakelijke pakketten, waaronder Microsoft 365 Business Standard en Microsoft 365 Business Premium. De versie die u kiest, bepaalt voor een deel hoe veilig u ermee kunt werken. Het premium pakket bevat bijvoorbeeld een aantal extra services op het gebied van security en device management. Hiermee bent u extra beschermd tegen schadelijke bestanden en phishingmails.

 

Zijn de beschermingsonderdelen van Microsoft voldoende?

Ondanks de diverse beschermingsmaatregelen van Microsoft is het verstandig om zelf ook scherp te zijn op digitale risico’s. Vaak vragen juridische regelgeving of eisen in uw branche om betere beveiliging van uw data. Ook Microsoft geeft aan dat het verstandig is om bijvoorbeeld een online back-up bij een derde partij neer te leggen.

Het maken van online back-ups

Microsoft maakt beperkt een back-up van uw e-mail of data in OneDrive for Business of SharePoint Online. Dit is een summiere vorm van een back-up. Het is dus belangrijk dat u dit zelf doet en zorgt voor een kopie van uw bedrijfsdata, mocht het onverhoopt misgaan. Wij leveren hiervoor CvE Online Back-up, een goede oplossing voor het veiligstellen van uw bedrijfsgegevens in Microsoft 365.

 

Vergrendel uw computer

Vergrendel uw apparaat altijd bij afwezigheid. Zo voorkomt u dat onbekenden toegang tot uw gegevens kunnen krijgen wanneer u pauze hebt of even koffie haalt.

 

Twee factor authenticatie

Met twee factor authenticatie of 2fa krijgt u telkens wanneer u zich aanmeldt met een apparaat dat niet wordt vertrouwd, een beveiligingscode in uw e-mail of op uw telefoon. Op die manier controleert Microsoft of u echt degene bent die inlogt met uw gegevens.

 

Maak gebruik van wachtwoordmanagement software

Maak er een gewoonte van om uw wachtwoorden ongebruikelijk en lang te maken. Gebruik voor verschillende applicaties en services ook verschillende wachtwoorden die niet op elkaar lijken.  CvE biedt een handige wachtwoordtool aan die uw wachtwoorden genereren, versleutelen en bewaren. Voor meer informatie kunt u hier onze security brochure downloaden.

Hoe veilig is mijn Microsoft-omgeving op dit moment?

De tool Office 365 Secure Score geeft op basis van een score inzicht in de securitystatus van uw Microsoft 365-omgeving. Het resultaat is een overzicht van de mogelijke risico’s en verbeterpunten, waarmee u uw gebruikers en data beter kunt beschermen. Secure Score en de ingebouwde beveiligingsfuncties zijn onderdeel van uw Microsoft 365 abonnement.

Ons advies:

Microsoft Premium voor extra bescherming
Vandaag de dag is security essentieel voor iedere organisatie. Ons advies: kies voor Microsoft Premium voor extra bescherming van uw Microsoft 365-omgeving. We hebben al veel organisaties begeleid bij deze stap en zien direct de voordelen bij deze klanten.

Oplettendheid en bewustwording
De menselijke schakel is vaak de zwakste als het aankomt op beveiliging.  Zorg er dus voor dat uw medewerkers bijvoorbeeld phishingmails kunnen herkennen, en precies weten welke maatregelen zij kunnen treffen om gegevens veilig te houden.

Meer Cyber Security
Lees meer voor het beveiligen van uw IT omgeving in onze speciale nieuwsitem over Cyber Security en krijg meer informatie over onze producten en diensten via onderstaande button.

 

Hoe staat het er in uw organisatie voor?

Wilt u meer weten over veilig werken met Microsoft 365? Neem vrijblijvend contact met ons op of download onze brochure.

Telefoon: +31 (0) 344-644605 of info@cvesolutions.nl